De zomer was heerlijk, echt genieten! Maar helaas geeft een zomer vol zon ook veel huidschade met zich mee...
Het is nu tijd om dit aan te pakken! Vaak zie je een verdikte huid met donkere vlekken ontstaan na de zomer. Dit zijn
pigmentvlekken die de huid onsierlijk maken. Doet u hier niets aan worden de vlekken alleen maar donkerder en sterker


GRATIST SCANDAG

Kom op 5 okt naar onze Aftersummer tune day scan dag. Tijdens dit event kunt u gratis een professionele huidscan laten maken t.w.v 35,-
De huidspecialist zal op basis van de diagnose een persoonlijk adviesplan voor u opstellen. Ontvang daarnaast 30% korting op de aanbevolen behandelingen en stapelkorting tot 15% korting op uw geadviseerde producten

                                                    
Hieronder vind u belangrijke tips
1-)  Neem extra supplementen nu de R in de maand komt

U merkt het aan  uw weerstand, energie maar ook aan uw huid. Vooral een doffe, vale huid en pigmentvlekken zijn veel voorkomende klachten die ontstaan door een verminderde weerstand. Wij adviseren om pure 1000 ml Vitamine C in te nemen in combinatie met een Anti-oxidanten comples. Onze Vitamine C  van BS is in combinatie met Zink, Mangaan en Koper en beschermt de lichaamscellen tegen oxidatieve schade, herstelt het bindweefsel en bevordert de opname van ijzer en maakt een natuurlijke bescherming aan tegen UV stralen/. 

Daarnaast zult u zich lichamelijk krachtiger voelen met een versterkte weerstand en meer energie
 

* Vit C houdt onze huid mooi en krachtig, de weerstand sterk en geeft een natuurlijke uv bescherming
 2-) Het gouden ei, een goede nachtrust!

Een goede nachtrust bestaat uit 8 uur slaap en het liefst slapen voor de klok twaalf uur slaat. Terwijl je slaapt herstelt het lichaam haarzelf.  De term ‘schoonheidsslaapje’ is er niet voor niets. Te weinig slaap vertraagt de bloedcirculatie in je lichaam, waardoor je huid er sneller wat bleek en mat uit kan zien. Bovendien vindt 's nachts de voornaamste celvernieuwing plaats, het is dus erg belangrijk om je huid voor het slapen gaan goed te reinigen en  te voorzien van hydraterende en voedende ingrediënten die het natuurlijke herstelproces van de huid ondersteunen en bevorderen
 3-) Bescherm je huid tegen UV schade het hele jaar door en houdt zo je huid jong

Je bent je er misschien vaak minder bewust van, maar het is het hele jaar door belangrijk om een crème met factor aan te brengen. Ondanks bewolking of bij lagere temperaturen, is het belangrijk om een uv-filter te gebruiken. Je gezicht goed verzorgen met zonnebrandcrème is daarnaast echt de makkelijkste truc om een jongere huid te behouden. Het is tenslotte makkelijker om je huid mooi te houden dan te herstellen. In de zomer is de UV index (de sterkte meeting van de zon) aanzienlijk hoger en UVA komt gedeeltelijk ook door glas heen, dus in de auto en op kantoor bent u zeker niet veilig tegen de schadelijke UVA stralen die zorgen voor vroegtijdige huidveroudering en pigmentvlekken. Dit betekent ook dat je in de donkere maanden moet blijven smeren, want een winters zonnetje kan met wat reflectie even gevaarlijk zijn als in de zomer. Zeker op skivakantie is dit van groot belang, door de weerkaatsing van de zon neemt de UV-straling met 25% toe. Pigmentvlekken kunnen makkelijker ontstaan en de huid is kwetsbaarder. Heeft u al last van pigment plekjes? Dan is de MangoBrite peel van DQ een effectieve behandeling om in te zetten. Thuis kunt u het resultaat verder optimaliseren met een Pigment creme in combinatie met Retinol.4-) Weg met de grauwe huid, vroegtijdige huidveroudering en pigmentvlekken
 
De zon geeft veel pigmentschade aan de huid, daarnaast verdikt het de huid wat de huid grauwer doet lijken. Tijd dus om de huid weer in goede conditie te brengen! Dit kun je het beste doen door een professionele peelbehandeling in de salon te doen. De specialist adviseert je welke peeling voor jouw huid het beste is. Thuis kun je het resultaat behouden door 1 keer in de week te rollen met de speciale derma roller en daarna een hydraterend masker aan te brengen of bij minder tijd een intensief serum die de huid hydrateert
 
 skinroller bij bt didi5-) Geen warm water

Gebruik nooit te veel en te warm water op de huid! Dat is natuurlijk een heerlijk gevoel en lekker ontspannen maar het is misschien wel één van de ergste dingen die je de huid kunt aandoen. Je droogt je huid hier namelijk behoorlijk mee uit en vocht tekort kan het lichaam niet zelf herstellen waardoor deze snel uit balans kan raken en kan gaan irriteren.  Je bloedvaten reageren hierop met een poging je huid te koelen, wat de rood- en ruwheid veroorzaakt. We geven eerder de tip om na het douchen in de ochtend verfrissend koud na te spoelen. Dit is naast het behoud van een stevige huid goed voor je algehele gezondheid.


6-) Verfijn je Poriën en pak de verdikte huid grondig aan 

In de zomer verdikt de huid door de zon en warmte.  Zee en zwembad droogt de huid behoorlijk uit,  talg vloeit rijker in het gelaat en hierdoor  kunnen dan Vervolgens in je Poriën vuil, olie en dode huidcellen zich ophopen. Maar nu de temperaturen dalen gaat de huid al snel anders reageren en kan hierdoor droog en trekkerig gaan aanvoelen. Gebruik in deze periode  minimaal drie keer week een milde exfoliant cleanser of een PCA detox product, deze  producten herstelt niet alleen het vocht in de huid maar zorgt voor een betere cel vernieuwing, schonere poriën en verfijning van de poriën structuur. 
7-) Je blikvanger

Ontstaat er toch nog voortijdige veroudering van de huid. Pak dit dan zo snel mogelijk aan, dit kan ook plaatselijk met onze nieuwe Dermafillers. Ook adviseren we om een goed oogproduct aan te brengen. Waardoor je oogopslag meteen voller, frisser en strakker wordt.
 8-) Regel de luchtvochtigheid in je huis of op kantoor

Thuis of op kantoor staat de airco misschien weer vaker aan. Hierdoor ontstaat een relatief laag vochtigheidspercentage van de lucht waardoor je huid meer vocht verliest. Probeer de ruimte waarin je leeft vochtig te houden. Plaats een luchtbevochtiger of zet bakjes met water op je verwarming. 
Wist je dat?

In de zomer de zweet- en talgklieren meer actief zijn. Ook bij een normaal tot vette of zelfs acnehuid is het dus belangrijk om goed te blijven exfolieren.
En dat na de zomer je huid dus dikker aanvoelt, grovere porien heeft en minder goed vochtgehalte heeft? Ga naar de huidspecialist voor een goed advies speciaal voor jouw huid!De huid vernieuwt zich om de 30 dagen

De opperhuid wordt gevormd door 30 op elkaar liggende cellagen die zich wat het gezicht betreft elke maand vernieuwen. Met de juiste verzorgingsproducten kan de huid zich nog sneller en mooier herstellen door haar dagelijks op de juiste wijze te verzorgen.


's Nachts herstelt de huid zich
De huid maakt gebruik van de nacht om zich te herstellen. Na middernacht neemt de microbloedsomloop toe en stimuleert de celactiviteit. De voedende en regenererende verzorgingsproducten worden 's avonds beter opgenomen, zodat de huid er volop profijt van kan trekken. 


Overdag moet de huid worden beschermd, om er nog mooier uit te zien
.

De huid is een orgaan dat voornamelijk beschermende functies heeft. Overdag worden de verschillende functies van de huid bijzonder op de proef gesteld door de schadelijke invloeden van ultraviolet zonlicht, uitdroging, mechanische wrijving, weersomstandigheden en door het gebruik van ongeschikte producten. De dagelijkse verzorging bestaat hoofdzakelijk uit beschermende en hydraterende producten, die de weefselstructuren versterken om verlies aan stevigheid te voorkomen.


Een
stralende teint en een  gezond uiterlijk hangen af van de conditie van de onderhuidse bloedcirculatie.

Wanneer de huid ontspannen is, brengt de microcirculatie het zuurstofhoudende bloed tot vlak onder het huidoppervlak. Het is mogelijk de tekenen van veroudering te verminderen en de aanblik van de huid te verjongen. Net zoals planten door naast water kunstmest toe te voegen, weer groener worden, zo kan de huid nieuwe energie en vitaliserende werkstoffen opdoen, die de celfuncties reactiveren. Men moet voor ogen houden dat de verzorging van de huid op haar dertigste bepalend is voor de conditie van de huid op haar veertigste en de verzorging op haar veertigste voor de conditie van de huid op haar vijftigste enz.


huidverzorgingstips

 

 


  

 

Hydrateer je huid ook in de winter

Na de zomer is de huid droog en verdikt door de zon. Deze dien je nu goed te gaan hydrateren zodat de huid soepel en fris blijft. In het najaar verandert het weer ook weer naar veel gure wind, regen en flinke koudere temperaturen en dat heeft ook gevolgen voor onze huid.
Want in herfst en winter krijgt onze huid heel wat te verduren, vooral ons gezicht en onze handen. We lopen of fietsen door het koude winterweer en komen thuis in een lekker warm huis waar de lucht vaak droog is. Daardoor droogt je huid uit en kan 'trekkerig' gaan aanvoelen. Ook kunnen er schilferige, ruwe plekjes ontstaan die soms behoorlijk gaan jeuken of je benen zien er opeens craquelé uit. Alles bij elkaar niet de beste basis voor een mooi uiterlijk. Wij geven je tips om je huid in het het najaar te verzorgen zodat je er zelfs onder de meest barre weersomstandigheden stralend uit zult zien.
 
     

 
Bekijk hier ons laatste nieuws

 

Wilt u graag een persoonlijk advies voor je huid? Neem dan contact op via het contact formulier